Male cvijetne tortice

Sastojci za biskvit:
50 g glatkog brašna
50 g šećera
2 jaja
1 vanilin šećer

male cvijetne tortice Sastojci za Kremu:
700 g slatkog vrhnja
180 ml vode
100 g na sitno narezanih jagoda
1 kutija kreme za torte jagoda-vrhnje

Sastojci Za ukras:
voće po želji ( maline, jagode, kivi)

Za premaz:
1 vrećica preljeva za torte
250ml vode

Priprema biskvita:
Pjenasto istući jaja i vanilin šećer (6 minuta). Preko te smjese prosijati brašno i izmiješati. Masu ravnomjerno razmazati po limu za kolače dimenzija 30 x 35 cm, koji je prethodno obložen masnim papirom. Staviti ga u sredinu zagrijane pećnice. Peći na 190° C oko 10-ak minuta.

Odmah iskrenuti biskivt na papir koji je posut šećerom. Papir za pečenje poprskajti hladnom vodom i pažljivo odvojiti. Uz pomoć šalice utisnuti 12 okruglih komada biskvita (promjera 7 cm).

Priprema kreme:
Pripremiti kremu za torte s slatkim vrhnjem i vodom prema uputama na omotu i na kraju umiješati komadiće jagoda. Kremom napuniti štrcaljku s velikim glatkim nastavkom. Prozirnom folijom za čuvanje hrane iznutra obložiti šalice kojima ste izrezali krugove biskvita te kremu rasporediti u njih. Na vrh svake staviti po krišku biskvita i pažljivo pritisnuti. Ostaviti dva sata da se ohladi. Uskim nožem odvojite tortice od šalica i pažljivo ih izvadite. Ukloniti foliju i nožem zagladiti kremu. Pripremiti voće i tortice ukrasiti po želji. Preliti preljevom za tortu koji ste pripremili prateći upute na omotu.
Ukoliko vam zanimaju i drugi recepti za torte možete ih naći na našoj početnoj stranici.

Ostale rođendanske torte možete pronaći u sekciji rođendanske torte.Tu se nalaze sve rođendanske torte.