Recepti za kolače


Gotovo je nemoguće zamisliti dobar obiteljski ili svečani ručak bez ukusnih kolača. Slatke delicije koje se iznose na stol plijene svojim izgledom i bude u nama sjećanja na nezaboravne okuse. Kolači su slatka jela čije tajne pripreme domaćice ljubomorno čuvaju te koriste kao svoj najjači adut u posebnim prilikama. Na ovom mjestu prikupljat će se recepti i prikazuje se izrada kolača koje uz malo truda može pripremiti svaka domaćica. Ukoliko ste početnik u pripremanju kolača preporučamo savladati osnove za kolače. Ukusne slastice upotpunit će pripremljeni obrok, ali i razveseliti vaše najdraže. Ovdje ćete pronaći kolače koji se od starina pripremaju u našim domovima, kao i neke nove recepte.

Svaki naš recept popraćen je slikama, a tekstualne upute su jednostavne i prilagođene svakom početniku. Na glavnoj stranici recepti za torte nalaze se recepti dobro poznatih stranih torti, kao što su Sacher i Schwarzvald torta, koji su već udomaćeni u našim krajevima.

Prilikom odabira recepata za stranicu nastojali smo odabrati one koji su pristupačni i traženi. Ako smo vam pomogli da bez muke pripremite pojedine slastice, bit ćemo sretni svi mi koji smo sudjelovali u pripremi ove stranice. Vaš uspjeh i zadovoljstvo u pripremi kolača i torti bit će za nas najveće priznanje!

Recepti za kolače, kolači

Baklava
Palačinke
Krofne
Kiflice
Štrudla od jabuka
Gibanica